Sanitairreinigers

Sorteren op:

Sanitairreiniging

Sanitaire reinigers zijn onmisbaar voor elk sanitair. Ze reinigen en desinfecteren (afhankelijk van het product) tegelijkertijd en onderhouden ook toilet, douche, bad en wastafel. Reinig het sanitair regelmatig met de hoogwaardige sanitairreinigers van Clover Chemicals – alleen op deze manier kunt u voorkomen dat kalk- en urinesteen wordt afgezet en onaangename geuren krijgen. Voor elke toepassing vindt u in ons brede assortiment reinigingseisen. Dit omvat niet alleen de sanitaire reinigers voor het reinigen van toiletten en afvoeren. Ook onze dagelijkse reinigers voor tegels op muren en vloeren maken ook deel uit van het uitgebreide aanbod. Overtuig uzelf en bestel nu hoogwaardige sanitairreinigers!

In principe worden sanitaire reinigers onderscheiden in die op chloorbasis (alkalisch) en zure sanitaire reinigingsmiddelen. De wasmiddelen op basis van chloor bestaan uit alkalische verbindingen zoals natriumhydroxide en fosfaten, evenals natriumhypochloriet. Deze sanitairreinigers reinigen niet alleen, maar hebben ook een zeer desinfecterend effect in het pH-bereik tussen acht en tien. In het normale huishouden is desinfectie meestal niet nodig, maar het mag niet worden ontbreken in de commerciële en industriële sectoren, in ziekenhuizen en bij voedselproducenten.

Aangezien natriumhypochloriet kan bijdragen aan de vorming van vervuilende gechloreerde koolwaterstoffen, moet het gebruik van sanitaire reinigingsmiddelen op basis van chloor altijd met voorzichtigheid worden gedaan. Meng ze bovendien nooit met zure toiletreinigers, omdat dit het gevaarlijke gas chloor kan produceren. Ook bij zure sanitairreinigers is voorzichtigheid altijd geboden vanwege het corrosieve effect.